![]() |
Yağlama
Yağlama Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır - Yağlama Malzemeleri
Yağlama 1 kilo un 250 gr kıyma 3 soğan, tuz 1 çorba kaşığı salça 1 adet bayat ekmek Kırmızıbiber Ceviz büyüklüğünde yaş maya Tuz 1- Maya ılık suda eritilir. Bayat ekmek suda ıslatılıp, hamura katılır. Tuz ve un ilave edilip, iyice yoğrulur. Yarım saat mayalandırılır. 2- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp, merdane ile büyük bir tabak büyüklüğünde açılır 3- Açılan hamur, saç, soba veya aygaz üzerinde kullanılan saçlar üzerinde pişirilir. Bu hamurlar sacda döndürülerek pişirilir (Sac ekmeği gibi). 4- Servis tabağına bir yufka yerleştirilip, üzerine kıymalı iç yerleştirilir. Üzerine bir yufka konup tekrar iç yerleştirilir. Bir yufka, bir iç yerleştirilir. 10 tane yufka üst üste gelecek şekilde hazırlanır. 5- Üst üste pasta görünümü veren bu hamurlar 8 parçaya bölünür. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis yapılır. Yufkalar çok olduğu için aynı anda yenmeyebilir. Bu yüzden yiyeceğiniz zaman kıyma ve yoğurt koyup yiyebilirsiniz. İçin Hazırlanması: 1- Soğan ince ince doğranır. 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağında soğan pembeleşinceye kadar pişirilir. İyice piştikten sonra 4 su bardağı su ilave edilip kaynatılır. İçin özelliği sulu olmasıdır. Yufkalara kıymalı su koyarken suyu tükenirse, içine su ilave edebilirsiniz. 2- Ayrıca sarımsaklı yoğurt hazırlamayı unutmayınız. 3- Kıymalı iç oldukça sulu (çorba gibi) olmalıdır ki yufkaları ıslatıp yumuşatsın. Evde saç yoksa bunun yerine teflon tavada yağsız olarak pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.