ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yağlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178346)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:14 AM

Yağlama
 
Yağlama Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır - Yağlama Malzemeleri
Yağlama


1 kilo un

250 gr kıyma

3 soğan, tuz

1 çorba kaşığı salça

1 adet bayat ekmek

Kırmızıbiber

Ceviz büyüklüğünde

yaş maya

Tuz


1- Maya ılık suda eritilir. Bayat ekmek suda ıslatılıp, hamura katılır. Tuz ve un ilave edilip, iyice yoğrulur. Yarım saat mayalandırılır.

2- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp, merdane ile büyük bir tabak büyüklüğünde açılır

3- Açılan hamur, saç, soba veya aygaz üzerinde kullanılan saçlar üzerinde pişirilir. Bu hamurlar sacda döndürülerek pişirilir (Sac ekmeği gibi).

4- Servis tabağına bir yufka yerleştirilip, üzerine kıymalı iç yerleştirilir. Üzerine bir yufka konup tekrar iç yerleştirilir. Bir yufka, bir iç yerleştirilir. 10 tane yufka üst üste gelecek şekilde hazırlanır.

5- Üst üste pasta görünümü veren bu hamurlar 8 parçaya bölünür. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis yapılır. Yufkalar çok olduğu için aynı anda yenmeyebilir. Bu yüzden yiyeceğiniz zaman kıyma ve yoğurt koyup yiyebilirsiniz.


İçin Hazırlanması:

1- Soğan ince ince doğranır. 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağında soğan pembeleşinceye kadar pişirilir. İyice piştikten sonra 4 su bardağı su ilave edilip kaynatılır. İçin özelliği sulu olmasıdır. Yufkalara kıymalı su koyarken suyu tükenirse, içine su ilave edebilirsiniz.

2- Ayrıca sarımsaklı yoğurt hazırlamayı unutmayınız.

3- Kıymalı iç oldukça sulu (çorba gibi) olmalıdır ki yufkaları ıslatıp yumuşatsın. Evde saç yoksa bunun yerine teflon tavada yağsız olarak pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.