Pırasalı Gül Böreği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Gül BöreğiPırasalı Gül Böreği – Pırasalı Gül Böreği Malzemeleri – Pırasalı Gül Böreği Nasıl Yapılır Pırasalı Gül Böreği 8 Kişilik Malzemeler: 1 kg pırasa, 6 yaprak yufka, 1 su bardağı yoğurt ve sıvı yağ, 2 yumurta, Tuz ve karabiber Yapılışı: Pırasalar ince ince doğranır Bir tavada sıvıyağla yumuşayıncaya kadar kavrulur Tuz, karabiber ilâve edilip karıştırılır Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır Diğer bir kapta yumurta, yağ ve yoğurt karıştırılıp sos yapılır Bir yufka ortadan ikiye bölünüp tezgâha serilir Üzerine sostan sürülüp, pırasalı malzemeden katılarak rulo yapılır Rulo, tepsiye, kendi etrafında yuvarlanarak yerleştirilir Diğer yufkalar da bu şekilde sarılıp tepsiye koyulur Kalan sostan üzerlerine sürülür 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Fazilet Takvimi 2011 |
|