![]() |
Cimcik (Kütahya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cimcik (Kütahya)![]() 1 adet yumurta Aldığı kadar un tuz Üstü için yoğurt 3 diş sarımsak tereyağ kırmızı biber Hazırlanışı Yumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur ![]() Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır ![]() Hamur 2×2 cm karelere bölünür ![]() Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir ![]() Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır ![]() Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır ![]() Kırmızı biber tereyağında yakılır ![]() Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir ![]() Bu yemek aslında yumurtalı fiyonk makarna‘nın evde yapılmış hali ![]() Hamur yumakları un ya da nemli bez ile örterseniz kurumazlar ![]() Açtığınız hamuru kolay kesmek için her iki tarafından ortada buluşacak şekilde sarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|