![]() |
Ekşimikli Kol Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşimikli Kol BöreğiEkşimikli Kol Böreği Tarifi - Ekşimikli Kol Böreği Yapılışı - Ekşimikli Kol Böreği Malzemeleri ![]() Malzemesi: Hamuru için 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı un İç harcı için; 2 adet kuru soğan 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı ekşimik veya lor peyniri Tuz, karabiber, pul biber 2 su bardağı su Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt Tarifi: • Yoğurma kabında; yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ ve tuzu karıştırın ![]() • Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun ![]() • 30 dakika dinlendirin ![]() • Öte yandan, ince kıyılmış soğanları zeytinyağında 2 dakika kavurun ![]() • Üzerine bulguru ekleyip birkaç dakika daha karıştırın ![]() • Suyu da ilave ederek, tuz, karabiber, pul biber serpiştirip, kısık ateşte 10 dakika pişirin ![]() • Bulgur suyunu çekince ocağın altını kapatıp, peyniri ekleyin ![]() • Hamurdan altı adet beze yapıp, oklavayla hazır yufka büyüklüğünde açın ![]() • Hazırladığınız iç harcını yufkalara paylaştırarak, yufkaları rulo biçiminde sarın ![]() • Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak, ruloları içten başlayarak birbirinin etrafına dolayın ![]() • Yoğurdu ve yumurtayı çırparak böreğin tüm yüzeyine sürün ![]() • 175 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin ![]() • Sıcak olarak servise sunun ![]() Hazırlama Süresi: 40 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 |
![]() |
![]() |
|