ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşimikli Kol Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178299)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:22 AM

Ekşimikli Kol Böreği
 
Ekşimikli Kol Böreği Tarifi - Ekşimikli Kol Böreği Yapılışı - Ekşimikli Kol Böreği Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemesi:

Hamuru için 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı un İç harcı için; 2 adet kuru soğan 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı ekşimik veya lor peyniri Tuz, karabiber, pul biber 2 su bardağı su Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt


Tarifi:

• Yoğurma kabında; yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ ve tuzu karıştırın.

• Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun.

• 30 dakika dinlendirin.

• Öte yandan, ince kıyılmış soğanları zeytinyağında 2 dakika kavurun.

• Üzerine bulguru ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.

• Suyu da ilave ederek, tuz, karabiber, pul biber serpiştirip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.

• Bulgur suyunu çekince ocağın altını kapatıp, peyniri ekleyin.

• Hamurdan altı adet beze yapıp, oklavayla hazır yufka büyüklüğünde açın.

• Hazırladığınız iç harcını yufkalara paylaştırarak, yufkaları rulo biçiminde sarın.

• Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak, ruloları içten başlayarak birbirinin etrafına dolayın.

• Yoğurdu ve yumurtayı çırparak böreğin tüm yüzeyine sürün.

• 175 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin.

• Sıcak olarak servise sunun.


Hazırlama Süresi: 40

Pişirme Süresi: 20

Kişi Sayısı: 8


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.