Cevizli Haşhaşlı Açma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Haşhaşlı AçmaCevizli Haşhaşlı Açma Tarifi - Cevizli Haşhaşlı Açma Yapılışı - Cevizli Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Cevizli Haşhaşlı Açma Malzemeler: 1 Su B Su2 Yumurta 1 Çay B Süt1 Çay B Sıvıyağ3 Çorba K MargarinYarım Pk Yaş MayaTuz Şeker Ustasından Un Ölçüsü İç Harcı İçin: Ceviz Haşhaş Ezmesi Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Su, süt ve sıvıyağı koyuyoruz Mayayı katıp sıvılarla birlikte elimizle çözüyoruz Margarin, 14 çorba kaşığı un, tuz ve biraz şeker koyup yoğuruyoruz![]() Mayalanması için dinlendiriyoruz Hamuru 26 bezeye bölüyoruz Margarin sürerek elimizle hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz Haşhaş ezmesine biraz sıvıyağ koyup karıştırıyoruz![]() 13 tane hamura haşhaş ezmesi sürüp toz ceviz serpiyoruz Diğer hamurları yağlı kısmı hamurun üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz Hamurları rulo yapıp gül böreği şeklinde sarıyoruz![]() Yağlanmış tepsiye diziyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz Biraz daha mayalandırıyoruz![]() Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz
|
|
|
|