![]() |
Cevizli Haşhaşlı Açma
Cevizli Haşhaşlı Açma Tarifi - Cevizli Haşhaşlı Açma Yapılışı - Cevizli Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Cevizli Haşhaşlı Açma
Malzemeler: 1 Su B. Su 2 Yumurta 1 Çay B. Süt 1 Çay B. Sıvıyağ 3 Çorba K. Margarin Yarım Pk. Yaş Maya Tuz Şeker Ustasından Un Ölçüsü İç Harcı İçin: Ceviz Haşhaş Ezmesi Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Su, süt ve sıvıyağı koyuyoruz. Mayayı katıp sıvılarla birlikte elimizle çözüyoruz. Margarin, 14 çorba kaşığı un, tuz ve biraz şeker koyup yoğuruyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamuru 26 bezeye bölüyoruz. Margarin sürerek elimizle hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Haşhaş ezmesine biraz sıvıyağ koyup karıştırıyoruz. 13 tane hamura haşhaş ezmesi sürüp toz ceviz serpiyoruz. Diğer hamurları yağlı kısmı hamurun üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz. Hamurları rulo yapıp gül böreği şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.