ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Haşhaşlı Açma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178268)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:27 AM

Cevizli Haşhaşlı Açma
 
Cevizli Haşhaşlı Açma Tarifi - Cevizli Haşhaşlı Açma Yapılışı - Cevizli Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Cevizli Haşhaşlı Açma

Malzemeler:


1 Su B. Su

2 Yumurta

1 Çay B. Süt

1 Çay B. Sıvıyağ

3 Çorba K. Margarin


Yarım Pk. Yaş Maya

Tuz

Şeker

Ustasından Un Ölçüsü


İç Harcı İçin:

Ceviz

Haşhaş Ezmesi


Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı


Hazırlanışı:


Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Su, süt ve sıvıyağı koyuyoruz. Mayayı katıp sıvılarla birlikte elimizle çözüyoruz. Margarin, 14 çorba kaşığı un, tuz ve biraz şeker koyup yoğuruyoruz.


Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamuru 26 bezeye bölüyoruz. Margarin sürerek elimizle hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Haşhaş ezmesine biraz sıvıyağ koyup karıştırıyoruz.


13 tane hamura haşhaş ezmesi sürüp toz ceviz serpiyoruz. Diğer hamurları yağlı kısmı hamurun üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz. Hamurları rulo yapıp gül böreği şeklinde sarıyoruz.


Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz.


Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.