Patetesli Gül Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patetesli Gül BöreğiMalzemeler *1 kg yufka *2 su bardağı süt *1 su bardağı sıvı yağ * 2 yumurta *patetes * kuru soğan *1 çay bardağı sıvı yağ * çeşitli baharatlar Hazırlanışı: 1-Öncelikle patatesler haşlanır Haşlanan patatesler ezilip içerisi baharatlarla tatlandırılır Yada 1 soğan 1 çay bardağı sıvı yağda kavrularak üzerine rendelenmiş patatesler ilave edilerek hafifçe kavrulup yine baharatlarla tatlandırılabilir![]() 2-Yumurta bir kaba konulup hafif çırpılır üzerine süt ve yağ ilave edilerek yufkanın sosu hazırlanır ![]() 3-Yufkalar dörde bölünerek geniş şekilde dört tane üçgen elde edilir ![]() 4-Elde edilen üçgenin üzerine 1-1,5 yemek kaşığı kadar sos dökülüp yayıldıktan sonra geniş kısmına iç konulur ve sigara böreği gibi sarılır Daha sonra bu kendi etrafında döndürülerek helezon elde edilir![]() 5-Elde edilen bu helezonlar açılmayacak şekilde sık bir şekilde tepsiye yerleştirilir ![]() ![]() 6-Kalan sos tüm yüzeyi kaplayacak şekilde tepsideki böreklerin üzerine dökülüp üzerine istenirse susam ya da çörek otu dökülerek pişirilip servis yapılır ![]() ![]() ![]() |
|
|
|