![]() |
Patetesli Gül Böreği
Malzemeler
*1 kg yufka *2 su bardağı süt *1 su bardağı sıvı yağ * 2 yumurta *patetes * kuru soğan *1 çay bardağı sıvı yağ * çeşitli baharatlar Hazırlanışı: 1-Öncelikle patatesler haşlanır. Haşlanan patatesler ezilip içerisi baharatlarla tatlandırılır. Yada 1 soğan 1 çay bardağı sıvı yağda kavrularak üzerine rendelenmiş patatesler ilave edilerek hafifçe kavrulup yine baharatlarla tatlandırılabilir. 2-Yumurta bir kaba konulup hafif çırpılır üzerine süt ve yağ ilave edilerek yufkanın sosu hazırlanır. 3-Yufkalar dörde bölünerek geniş şekilde dört tane üçgen elde edilir. 4-Elde edilen üçgenin üzerine 1-1,5 yemek kaşığı kadar sos dökülüp yayıldıktan sonra geniş kısmına iç konulur ve sigara böreği gibi sarılır. Daha sonra bu kendi etrafında döndürülerek helezon elde edilir. 5-Elde edilen bu helezonlar açılmayacak şekilde sık bir şekilde tepsiye yerleştirilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 6-Kalan sos tüm yüzeyi kaplayacak şekilde tepsideki böreklerin üzerine dökülüp üzerine istenirse susam ya da çörek otu dökülerek pişirilip servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.