Salçalı Hamur Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salçalı Hamur KızartmasıSalçalı Hamur Kızartması Tarifi - Salçalı Hamur Kızartmasının Yapılışı Malzemeler 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı un Sosu için, 2 yemek kaşığı domates salçası 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Damak tadınıza göre tuz Kızartmak için, Sıvıyağ Hazırlanışı 1 Yoğurma kabına; un, tuz ve karbonatı alıp karıştırın![]() 2 Karışımın ortasını havuz gibi açın![]() 3 Yumurta ve yoğurdu ilave edin![]() 4 Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun![]() 5 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin![]() 6 Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın![]() 7 Kızaran hamurları fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alın![]() 8 Sosunu hazırlamak için domates ve sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin![]() 9 Tavaya; domates rendesi, domates salçası, sarımsak rendesi, sıcak su, zeytinyağı ve tuzu alıp karıştırın![]() 10 Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin![]() 11 Kızarttığınız hamurları derin bir servis kasesine alın![]() 12 Üzerine salçalı sosu döküp karıştırın![]() 13 Sıcak servis yapın
|
|
|
|