Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, kızartması, salçalı

Salçalı Hamur Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Hamur Kızartması



Salçalı Hamur Kızartması Tarifi - Salçalı Hamur Kızartmasının Yapılışı


Malzemeler


1 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı un


Sosu için,


2 yemek kaşığı domates salçası

1 adet domates

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı sıcak su

Damak tadınıza göre tuz


Kızartmak için,


Sıvıyağ


Hazırlanışı


1 Yoğurma kabına; un, tuz ve karbonatı alıp karıştırın

2 Karışımın ortasını havuz gibi açın

3 Yumurta ve yoğurdu ilave edin

4 Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun

5 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin

6 Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın

7 Kızaran hamurları fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alın

8 Sosunu hazırlamak için domates ve sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin

9 Tavaya; domates rendesi, domates salçası, sarımsak rendesi, sıcak su, zeytinyağı ve tuzu alıp karıştırın

10 Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin

11 Kızarttığınız hamurları derin bir servis kasesine alın

12 Üzerine salçalı sosu döküp karıştırın

13 Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.