![]() |
Salçalı Hamur Kızartması
Salçalı Hamur Kızartması Tarifi - Salçalı Hamur Kızartmasının Yapılışı
Malzemeler 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı un Sosu için, 2 yemek kaşığı domates salçası 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Damak tadınıza göre tuz Kızartmak için, Sıvıyağ Hazırlanışı 1. Yoğurma kabına; un, tuz ve karbonatı alıp karıştırın. 2. Karışımın ortasını havuz gibi açın. 3. Yumurta ve yoğurdu ilave edin. 4. Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. 6. Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. 7. Kızaran hamurları fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alın. 8. Sosunu hazırlamak için domates ve sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. 9. Tavaya; domates rendesi, domates salçası, sarımsak rendesi, sıcak su, zeytinyağı ve tuzu alıp karıştırın. 10. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin. 11. Kızarttığınız hamurları derin bir servis kasesine alın. 12. Üzerine salçalı sosu döküp karıştırın. 13. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.