Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, çemenli, haşhaşlı

Haşhaşlı Çemenli Açma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çemenli Açma



Malzemeler:

6 su bun

2 çorba ktereyağı

yarım çay bsıvıyağ

1 yumurta

1 su bsüt

15 çorba kkuru maya

2 çorba ktoz şeker

1 çorba ktuz

aldığı kadar un

İç harcı için:


3 çorba khaşhaş

sıvıyağ

2 çorba kçemen

sıvıyağ

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 5 su b unu alın Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın Ortasını açın Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun


Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın Tatlı tabağı büyüklüğünde açın

Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin


Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın Çemen ile sıvayarak rulo yapın Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerine

yumurta sarısı sürün190 dercede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.