Haşhaşlı Çemenli Açma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Çemenli AçmaMalzemeler: 6 su bun 2 çorba ktereyağı yarım çay bsıvıyağ 1 yumurta 1 su bsüt 15 çorba kkuru maya 2 çorba ktoz şeker 1 çorba ktuz aldığı kadar un İç harcı için: 3 çorba khaşhaş sıvıyağ 2 çorba kçemen sıvıyağ Hazırlanışı: Karıştırma kabına 5 su b unu alın Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın Ortasını açın Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın Tatlı tabağı büyüklüğünde açın Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın Çemen ile sıvayarak rulo yapın Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerine yumurta sarısı sürün190 dercede pişirin |
|