Pırasalı Tavuklu Pay |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Tavuklu PayPırasalı Tavuklu Pay Tarifi - Pırasalı Tavuklu Pay Yapılışı - Pırasalı Tavuklu Pay Nasıl Yapılır - Oktay Usta Pırasalı Tavuklu Pay Malzeme Listesi: 3 Su B Un1 Yumurta 1 Kase Yoğurt Yarım Çay B Sirke125 Gr Tereyağı1 Çay K KarbonatTuz İç Harcı İçin: 1 Tavuk Göğsü 2 Diş Sarımsak Yarım Kg PırasaTuz Karabiber Kimyon Sıvıyağ Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz Ortasına yumurtayı kırıyoruz Yoğurt, sirke ve tereyağını koyuyoruz Unun üzerine karbonat ve tuzu döküyoruz![]() Sıvılardan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz İç harcı için, pırasa ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz![]() Küçük doğranmış tavuk göğsünü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Altını kapatmaya yakın tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırıyoruz Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüyoruz![]() Hamurları orta boy bir kalıba göre açıyoruz Yağlamış olduğumuz çember bir kalıbın tabanına ilk hamuru koyuyoruz İç harcını üzerine döküp yayıyoruz Diğer hamuru üzerine hapatıyoruz![]() Kenardan çıkan hamurları kesip yoğuruyoruz Uzun şeritler halinde yuvarlayıp burgu şeklinde çeviriyoruz Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz Kenarlarına burgu yaptığımız hamuru yerleştiriyoruz![]() Bıçak ile hamurun üzerine çizikler atıyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
|
|
|
|