![]() |
Pırasalı Tavuklu Pay
Pırasalı Tavuklu Pay Tarifi - Pırasalı Tavuklu Pay Yapılışı - Pırasalı Tavuklu Pay Nasıl Yapılır - Oktay Usta Pırasalı Tavuklu Pay
Malzeme Listesi: 3 Su B. Un 1 Yumurta 1 Kase Yoğurt Yarım Çay B. Sirke 125 Gr. Tereyağı 1 Çay K. Karbonat Tuz İç Harcı İçin: 1 Tavuk Göğsü 2 Diş Sarımsak Yarım Kg. Pırasa Tuz Karabiber Kimyon Sıvıyağ Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Ortasına yumurtayı kırıyoruz. Yoğurt, sirke ve tereyağını koyuyoruz. Unun üzerine karbonat ve tuzu döküyoruz. Sıvılardan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için, pırasa ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Küçük doğranmış tavuk göğsünü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Altını kapatmaya yakın tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırıyoruz. Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüyoruz. Hamurları orta boy bir kalıba göre açıyoruz. Yağlamış olduğumuz çember bir kalıbın tabanına ilk hamuru koyuyoruz. İç harcını üzerine döküp yayıyoruz. Diğer hamuru üzerine hapatıyoruz. Kenardan çıkan hamurları kesip yoğuruyoruz. Uzun şeritler halinde yuvarlayıp burgu şeklinde çeviriyoruz. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Kenarlarına burgu yaptığımız hamuru yerleştiriyoruz. Bıçak ile hamurun üzerine çizikler atıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.