Yoğurtlu Kömbe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kömbeyöresel yemekler - kırıkkale yemekleri İçindekiler: 2-2,5 bardak un 1 tatlı kaşığı kuru maya 2 tatlı kaşığı şeker 3 kaşık yuğurt 3 kaşık sıvı yağ Varsa bir miktar bayat ekmek içiÜzerine; Bir çay bardağı şeker 300gr kadar koyu yoğurtHazırlanışı: Unun içine tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapılarak 15-20 dk dinlendirilir ![]() Mayalanan hamuru tepsi büyüklüğünde ince bir şekilde açıp,yağlanmış tepsiye yerleştirin Üzerine şekerli yoğurt karışımını sürelim Fırında üstü pişene kadar pişirin (isteyen pişmeden üzerine hafif bir pekmez gezdire bilir Pzza şeklinde kesip servis yapılır![]() ![]()
|
|
|
|