Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, kafesli, tart

Kafesli Elmalı Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kafesli Elmalı Tart



Kafesli Elmalı Tart Tarifi - Hamur işleri - Hamur işi - Hamur İşleri Tarifleri - Hamur İşleri Hazırlanış





Kafesli Elmalı Tart





Malzemeler


• 150 gr tereyağı

• 1 çay bardağı süt

• 2 yumurta

• 1 çay kaşığı karbonat

• 1 su bardağı şeker

• 1 kg ekşi elma

• 50 gr kuru üzüm

• 10 tane bisküvi

• Yartm çay kaşığı tarçın

• 1 limon suyu

• Aldığı kadar un

• 1 tutam tuz



Hazırlanışı


1- Tereyağı, şeker, tuz, karbonat, süt, yumurta ve undan tart hamuru elde edin Tart hamurunun üçte birini bir kenara ayırın (buzdolabında hamuru yarım saat bekletiniz)

2- Elmaları soyun, dörde bölün, çekirdekli kısımlarını çıkartın, ince dilimler halinde kesin ve limon suyu, kuru üzüm, şeker ve tarçınla karış tınn

3- Hamuru açın ve yuvarlak bir tart kalıbına yayın Ayırmış olduğunuz hamurun üçte birini oklava ile açıp uzun şeritler halinde kesin

4- Kalıba döşediğiniz hamurun üzerine elmalı karışımı yerleştirin Uzun şeritler halinde hazırladığımız hamurları elmaların üstüne kafes şeklinde yerleştirin Isıtılmış firma verin

Not: Elmaların üstüne bisküvi kırıntıları serpin Onun üstüne kafes yapın





AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.