![]() |
Buğdayın Çimlendirilmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buğdayın ÇimlendirilmesiÇimlendirilmiş Buğdayın Yapımı - Bitkisel Protein ile Beslenme Buğday geceden yıkanır, cam veya porselen bir kaseye konur ![]() ![]() Sonra süzülür ve ertesi sabaha kadar susuz bırakılır ![]() ![]() ![]() Buğdayın sürekli sudan geçirilmesi nemli kalması içindir ![]() ![]() ![]() Buğday yazın 2, kışın 4 günde yeşerir ![]() ![]() ![]() Buğdaylar 1/2 cm çimlendiğinde kullanılmaya hazırdır ![]() ![]() Not: Aşurelik buğday çimlendirilmeye elverişli değildir, çünkü bir işlem görmüştür ![]() Kullanılan buğday zarı alınamamış ve ekolojik olması önemlidir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|