Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğdayın, çimlendirilmesi

Buğdayın Çimlendirilmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdayın Çimlendirilmesi



Çimlendirilmiş Buğdayın Yapımı - Bitkisel Protein ile Beslenme
Buğday geceden yıkanır, cam veya porselen bir kaseye konur Üzerine yüzeyini bir parça örtecek ılık su eklenir ve 24 saat bekletilir


Sonra süzülür ve ertesi sabaha kadar susuz bırakılır Sabahleyin buğdaylar çalkalanır yeni nemli kalmaları sağlanır ve akşama kadar bekletilir Akşam gene sudan geçirilir


Buğdayın sürekli sudan geçirilmesi nemli kalması içindir Buğday suyla çalkalanırken kabı veya süzgeci silkelenmeli Böylece taneler birbirlerinden ayrılarak aralarına hava girer kabarmaları kolaylaşır


Buğday yazın 2, kışın 4 günde yeşerir Odanın ısısı 12 dereceden aşağı düşerse tohumlar asitleşir, 18 dereceden yukarı olursa sertleşmeye yüz tutar ve çimlenmez Çimleninceye kadar buğdayların nemli kalması sağlanmalıdır


Buğdaylar 1/2 cm çimlendiğinde kullanılmaya hazırdır Çimlenen buğdayın hem tohumu hem de filizi yenir


Not:


Aşurelik buğday çimlendirilmeye elverişli değildir, çünkü bir işlem görmüştür


Kullanılan buğday zarı alınamamış ve ekolojik olması önemlidir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.