![]() |
Mutfak Takımları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak TakımlarıMutfakta Kullanılan Malzemeler - Tencereler - Süzgeçler - Yemek Pişirme Araçları Herhangi bir yemek, pasta veya tatlıyı pişirebilmek için, o yemeğin özelliğine göre, takımlardan bazılarını kullanırız ![]() ![]() ![]() 1) Tencere 2) Kuşane (küçük tencere) 3) Küçük kap 4) Tepsi 5) Tava 6) Delikli kepçe 7) Kepçe 8) Yumurta vurmaya yarayan tel 9) Tel ızgara 10) Üstünde soğan ve sebze kıyacak küçük tahta 11) Kalın delikli süzgeç (makarna ve benzerlerini süzmek için) 12) İnce delikli tel süzgeç (et suyu ve salça süzmek için) 13) Elek 14) Pompres (patates ve benzeri sebzeleri püre haline getiren âlet) 15) Et makinesi 16) Havan 17) Nemse kalıbı (hamura şekil vermek için) 18) Tırtıl (hamur kesmek için) 19) Sıkma torbası 20) Tırtıllı bıçak (sebzeleri süslü kesmek için) 21) Yumurta sürmeye özgü fırça ya da tavuk tüyü 22) Merdane, oklava 23) Et dövmeye özgü demir 24) Tavuk kesme makası 25) Terazi ve ölçü ![]() |
![]() |
![]() |
|