ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mutfak Takımları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177754)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:27 AM

Mutfak Takımları
 
Mutfakta Kullanılan Malzemeler - Tencereler - Süzgeçler - Yemek Pişirme Araçları
Herhangi bir yemek, pasta veya tatlıyı pişirebilmek için, o yemeğin özelliğine göre, takımlardan bazılarını kullanırız.. Takımsız veya uydurma takımlarla yapılan yemek, tatlı ve pastalarda başarı olanağı azdır.


1) Tencere

2) Kuşane (küçük tencere)

3) Küçük kap

4) Tepsi

5) Tava

6) Delikli kepçe

7) Kepçe

8) Yumurta vurmaya yarayan tel

9) Tel ızgara

10) Üstünde soğan ve sebze kıyacak küçük tahta

11) Kalın delikli süzgeç (makarna ve benzerlerini süzmek için)

12) İnce delikli tel süzgeç (et suyu ve salça süzmek için)

13) Elek

14) Pompres (patates ve benzeri sebzeleri püre haline getiren âlet)

15) Et makinesi

16) Havan

17) Nemse kalıbı (hamura şekil vermek için)

18) Tırtıl (hamur kesmek için)

19) Sıkma torbası

20) Tırtıllı bıçak (sebzeleri süslü kesmek için)

21) Yumurta sürmeye özgü fırça ya da tavuk tüyü

22) Merdane, oklava

23) Et dövmeye özgü demir

24) Tavuk kesme makası

25) Terazi ve ölçü.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.