![]() |
Ev Tarhanası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Tarhanası Nasıl Yapılırtarhana tarifi - evde tarhana yapımı - kolay tarhana3 kg domates , 2 kg kırmızı biber , 1 kilo yeşil biberi (acı isteğe bağlı) doğrayıp kaynatıyoruz , el blendırı ile parçalıyoruz , çekirdeklerini temizlemek için kevgirden geçirip , bir bez torbaya döküyoruz ![]() ![]() Akşamdan ıslattığımız yarım kilo nohutu yumuşayıncaya dek haşlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Tarhanamızı un ilave ederek mantı hamuru kıvamına getiriyoruz, tabii ekmek hamurunu da unutmuyoruz , hamur tarhananın mayalanmasını sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu süre tarhananın içinde B vitaminlerinin oluşması için gerekli ![]() ![]() ![]() Daha sonra masanın üzerine sofra bezi örtüyoruz, tarhanadan el büyüklüğünde parçalar kopararak masanın üzerine aralıklarla dağıtıyoruz ![]() ![]() ![]() Çok kuru da olmasın çünkü kuruyup sertleşince toz haline getirmek de kolay olmuyor ![]() ![]() Robotla çekildikten sonra toz tarhanayı bir kaç gün serip kurumasını sağlıyoruz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|