![]() |
Çayın Acılığı Nasıl Giderilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çayın Acılığı Nasıl Giderilirçay demlemenin püf noktaları - iyi bir çay nasıl demlenir - çay demlemenin incelikleri - çayı nasıl demlemeliyizSu tam olarak kaynadıktan sonra demliğe alınır ve içerisine yeterli miktarda çay eklenir ![]() Daha sonra demlik çaydanlığın üzerine alınır ve 15 dakika buharda demlenmesi için beklenir ![]() Yerli çaylar için demlenme süresi 15-20 dakika iken ithal çaylar için bu süre yaklaşık 10 dakika kadardır ![]() ![]() Çayın acılığını almak için ise kaynar suyun içine çayı ilave ettikten sonra demliğe yarım çay bardağı soğuk su ilave ediniz ![]() Demlenmek için hazırlanan çaya ilave edilen yarım çay bardağı soğuk su çayın acı tadını gidermektedir ![]() Daha lezzetli çay demlemek için mümkün mertebe mineralsiz kaynak suları tercih edilmelidir ![]() Ayrıca bakır, porselen veya alüminyum çaydanlıklarda demlenen çayın daha lezzetli olacağını da göz önünde bulundurmalısınız ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|