ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çayın Acılığı Nasıl Giderilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177551)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:00 AM

Çayın Acılığı Nasıl Giderilir
 
çay demlemenin püf noktaları - iyi bir çay nasıl demlenir - çay demlemenin incelikleri - çayı nasıl demlemeliyizSu tam olarak kaynadıktan sonra demliğe alınır ve içerisine yeterli miktarda çay eklenir.


Daha sonra demlik çaydanlığın üzerine alınır ve 15 dakika buharda demlenmesi için beklenir.


Yerli çaylar için demlenme süresi 15-20 dakika iken ithal çaylar için bu süre yaklaşık 10 dakika kadardır. Demlenen çay yarım saat içinde tüketilmelidir.


Çayın acılığını almak için ise kaynar suyun içine çayı ilave ettikten sonra demliğe yarım çay bardağı soğuk su ilave ediniz.


Demlenmek için hazırlanan çaya ilave edilen yarım çay bardağı soğuk su çayın acı tadını gidermektedir.


Daha lezzetli çay demlemek için mümkün mertebe mineralsiz kaynak suları tercih edilmelidir.


Ayrıca bakır, porselen veya alüminyum çaydanlıklarda demlenen çayın daha lezzetli olacağını da göz önünde bulundurmalısınız.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.