![]() |
Barbunya Nasıl Saklanır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbunya Nasıl Saklanırbarbunya derin dondurucuda nasıl bekletilir - kışlık barbunya hazılama ![]() Barbunyaları temizleyin ve yıkayıp suyunu süzdürün Hiç bir işlem yapmadan buzluk kaplarına pay edin derin dondurucuya koyun Oktay usta barbunya tarifi Malzemeler 2 Su bardağı barbunya 2 Adet havuç 1 Adet kereviz 2 Adet soğan 1 Baş sarmısak Yarım çorba kaşığı salça Yarım demet maydanoz Yarım su bardağı zeytinyağı 2 Çay kaşığı şeker 2 Çay kaşığı tuz 2 Su bardağı su Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem Hazırlanışı Yarım kg barbunyayı akşamdan yıkayıp ayıklayın ![]() Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin ![]() Ertesi gün barbunyayı fazla yumuşatmadan haşlayın ![]() Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın ![]() Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun ![]() Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın ![]() Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, şeker ve tuzunu sebzelere ilave edin ![]() Üzerine su ve zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin ![]() Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun ![]() Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|