ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Barbunya Nasıl Saklanır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177537)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:03 AM

Barbunya Nasıl Saklanır
 
barbunya derin dondurucuda nasıl bekletilir - kışlık barbunya hazılama
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Barbunyaları temizleyin ve yıkayıp suyunu süzdürün

Hiç bir işlem yapmadan buzluk kaplarına

pay edin derin dondurucuya koyun



Oktay usta barbunya tarifi
Malzemeler

2 Su bardağı barbunya

2 Adet havuç

1 Adet kereviz

2 Adet soğan

1 Baş sarmısak

Yarım çorba kaşığı salça

Yarım demet maydanoz

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 Çay kaşığı şeker

2 Çay kaşığı tuz

2 Su bardağı su

Mutfak

Zorluk 2

Süre 45 dk.

Kaç Kişilik 4

Yöntem
Hazırlanışı

Yarım kg barbunyayı akşamdan yıkayıp ayıklayın.

Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin.

Ertesi gün barbunyayı fazla yumuşatmadan haşlayın.

Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın.

Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun.

Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın.

Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, şeker ve tuzunu sebzelere ilave edin.

Üzerine su ve zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin.

Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun.

Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.