Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanırkadayıf hamuru nasıl yapılır - kadayıf hamuru yapımıMalzemeler; - 25 gr tereyag, kup kesilmis halde - 100 gr sut - 10 gram kuru maya - 25 gram pudra sekeri - 250 gr un - 1,5 yumurta sarisi - bir tutam tuz Yapılışı; - Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin Daha sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir bez orterek 15 dk kadar mayalanmasini bekleyin - Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin Ilk hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurun - Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun - Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin Hamuru kaliba yerlestirip en az 1 saat mayalandirin - Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin - Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin alıntı |
|