![]() |
Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanırkadayıf hamuru nasıl yapılır - kadayıf hamuru yapımıMalzemeler; - 25 gr tereyag, kup kesilmis halde - 100 gr sut - 10 gram kuru maya - 25 gram pudra sekeri - 250 gr un - 1,5 yumurta sarisi - bir tutam tuz Yapılışı; - Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin ![]() ![]() - Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin ![]() ![]() - Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun ![]() - Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin ![]() ![]() - Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin ![]() - Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|