![]() |
Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır
kadayıf hamuru nasıl yapılır - kadayıf hamuru yapımıMalzemeler;
- 25 gr tereyag, kup kesilmis halde - 100 gr sut - 10 gram kuru maya - 25 gram pudra sekeri - 250 gr un - 1,5 yumurta sarisi - bir tutam tuz Yapılışı; - Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin. Daha sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir bez orterek 15 dk kadar mayalanmasini bekleyin. - Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin. Ilk hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurun. - Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun. - Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin. Hamuru kaliba yerlestirip en az 1 saat mayalandirin. - Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin. - Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.