ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177471)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:14 AM

Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır
 
kadayıf hamuru nasıl yapılır - kadayıf hamuru yapımıMalzemeler;


- 25 gr tereyag, kup kesilmis halde

- 100 gr sut

- 10 gram kuru maya

- 25 gram pudra sekeri

- 250 gr un

- 1,5 yumurta sarisi

- bir tutam tuz


Yapılışı;


- Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin. Daha sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir bez orterek 15 dk kadar mayalanmasini bekleyin.


- Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin. Ilk hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurun.


- Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun.


- Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin. Hamuru kaliba yerlestirip en az 1 saat mayalandirin.


- Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin.


- Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.