Leblebi Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Leblebi Yapımıleblebi nasıl yapılır - leblebinin yapılışı - şekerli leblebi - tuzlu leblebi - leblebinin faydalarıLeblebi yapımında kullanılan aletler: Nohut çalkalama makinesi,elek Islama teknesi veya makinesi Kalorili meşe odunu Varak(Tokmak veya mafrakda denir) 90-100 cm dişlenmiş bakır sac Kalbur Çuval Yapılışı: Üreticiden damla cinsi nohut alınır Daha sonra ıslama makinesinde nohutlar ıslatılır Daha sonra telis çuvallara doldurulur ve 12 saat dinlendirilir Sonra elenir,büyük küçük ayrılır![]() Kakaç ağacından yapılan bir tokmakla sac üzerinde devamlı çevrilerek kabuklarından ayrılır Sonra gene telis çuvallara doldurularak bir ay kadar dinlendirilir![]() Kavrulan leblebilerin dinlendirme işleminden sonra ocakta kızartılır Arzuya göre leblebi sıcakken, tuz,biber,karanfil serpilir![]() Kavrulan leblebi kıl çuvallara doldurularak satışa sunulur ![]() Nohutun işlenmesinden beyaz, sarı leblebi, şekerle kaplanmasından, şekerli leblebi elde edilir Şişmanlatmaz, mide suyunu, asidini çekerek mide ekşimesini ve yanmasını önler ![]() alıntı |
|
|
|