![]() |
Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2turşu yapımı - turşu yapmanın incelikleri - turşu yaparken nelere dikkat etmeli - turşu nasıl yapılırTurşu için kullanacağınız sebzeler körpe ve taze olmalıdır ![]() · Çok iyi yıkanmalı ve kurutulmalıdır ![]() · Turşu suyu için kimyasal ve yapay ürünler (sirke ruhu, limon tuzu vs) kullanılmamalıdır ![]() · Turşu suyu, bir ölçü sirkeye ( üzüm sirkesi, limon sirkesi veya elma sirkesi olabilir) üç ölçü su hesabı ile hazırlanmalıdır ![]() · Turşu suyu için binde/yirmibeş (bir litre sıvı için yaklaşık bir çorba kaşığı) rafine olmayan kaya tuzu kullanılmalıdır ![]() · Bir litrelik turşu suyu için dört diş sarımsak hesap edilmelidir ![]() · Sirke-su-tuz ve sarımsak karışımı hazırlanarak yaklaşık on dakika kadar kaynatılıp soğuduktan sonra kullanılmalıdır ![]() · Turşuyu koyacağınız kaplar mümkünse cam olmalı, kapakları yeni ve çok iyi yıkanmalıdır ![]() · Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra soğumuş turşu suyu ilave edilmeli ve kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakılmalıdır ![]() · Turşu suyu mutlaka malzemelerin üstünü örtmelidir ![]() · Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır ![]() · Turşular genelde, sebzesine ve bulunduğu ortamın ısısına göre on beş gün ile bir ay arasında bir sürede olurlar ![]() · Turşuyu kullanmaya başladıktan sonra kalanını serin ve karanlık bir ortamda saklayınız ![]() ![]() · Turşunuzun içine kesinlikle el sokmayınız ![]() ![]() · not: artan turşu suyunu kapalı bir şişede istediğiniz kadar saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz ![]() alıntı Turşu Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
|