ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177379)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:29 AM

Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2
 
turşu yapımı - turşu yapmanın incelikleri - turşu yaparken nelere dikkat etmeli - turşu nasıl yapılırTurşu için kullanacağınız sebzeler körpe ve taze olmalıdır.

· Çok iyi yıkanmalı ve kurutulmalıdır.


· Turşu suyu için kimyasal ve yapay ürünler (sirke ruhu, limon tuzu vs) kullanılmamalıdır.


· Turşu suyu, bir ölçü sirkeye ( üzüm sirkesi, limon sirkesi veya elma sirkesi olabilir) üç ölçü su hesabı ile hazırlanmalıdır.


· Turşu suyu için binde/yirmibeş (bir litre sıvı için yaklaşık bir çorba kaşığı) rafine olmayan kaya tuzu kullanılmalıdır.


· Bir litrelik turşu suyu için dört diş sarımsak hesap edilmelidir.


· Sirke-su-tuz ve sarımsak karışımı hazırlanarak yaklaşık on dakika kadar kaynatılıp soğuduktan sonra kullanılmalıdır.


· Turşuyu koyacağınız kaplar mümkünse cam olmalı, kapakları yeni ve çok iyi yıkanmalıdır.


· Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra soğumuş turşu suyu ilave edilmeli ve kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakılmalıdır.


· Turşu suyu mutlaka malzemelerin üstünü örtmelidir. (mümkünse üzerine çok temiz bir ağırlık koyabilirsiniz)


· Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır.


· Turşular genelde, sebzesine ve bulunduğu ortamın ısısına göre on beş gün ile bir ay arasında bir sürede olurlar.


· Turşuyu kullanmaya başladıktan sonra kalanını serin ve karanlık bir ortamda saklayınız. Kavanozunuzun boyutuna göre buzdolabında da tutabilirsiniz.


· Turşunuzun içine kesinlikle el sokmayınız. Maşa veya delikli kepçe yardımıyla çıkarınız.

·

not: artan turşu suyunu kapalı bir şişede istediğiniz kadar saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.


alıntı

Turşu Yapmanın Püf Noktaları


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.