![]() |
Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2
turşu yapımı - turşu yapmanın incelikleri - turşu yaparken nelere dikkat etmeli - turşu nasıl yapılırTurşu için kullanacağınız sebzeler körpe ve taze olmalıdır.
· Çok iyi yıkanmalı ve kurutulmalıdır. · Turşu suyu için kimyasal ve yapay ürünler (sirke ruhu, limon tuzu vs) kullanılmamalıdır. · Turşu suyu, bir ölçü sirkeye ( üzüm sirkesi, limon sirkesi veya elma sirkesi olabilir) üç ölçü su hesabı ile hazırlanmalıdır. · Turşu suyu için binde/yirmibeş (bir litre sıvı için yaklaşık bir çorba kaşığı) rafine olmayan kaya tuzu kullanılmalıdır. · Bir litrelik turşu suyu için dört diş sarımsak hesap edilmelidir. · Sirke-su-tuz ve sarımsak karışımı hazırlanarak yaklaşık on dakika kadar kaynatılıp soğuduktan sonra kullanılmalıdır. · Turşuyu koyacağınız kaplar mümkünse cam olmalı, kapakları yeni ve çok iyi yıkanmalıdır. · Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra soğumuş turşu suyu ilave edilmeli ve kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakılmalıdır. · Turşu suyu mutlaka malzemelerin üstünü örtmelidir. (mümkünse üzerine çok temiz bir ağırlık koyabilirsiniz) · Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır. · Turşular genelde, sebzesine ve bulunduğu ortamın ısısına göre on beş gün ile bir ay arasında bir sürede olurlar. · Turşuyu kullanmaya başladıktan sonra kalanını serin ve karanlık bir ortamda saklayınız. Kavanozunuzun boyutuna göre buzdolabında da tutabilirsiniz. · Turşunuzun içine kesinlikle el sokmayınız. Maşa veya delikli kepçe yardımıyla çıkarınız. · not: artan turşu suyunu kapalı bir şişede istediğiniz kadar saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz. alıntı Turşu Yapmanın Püf Noktaları |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.