![]() |
Yumurtanın Muhafazası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtanın MuhafazasıYumurtanın Muhafazası - Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları • İyi yumurtanın akı; berrak, şeffaf ve jel kıvamında olur; kırıldığında tavada su gibi yayılmaz ![]() • Yumurta sarısı; ışığa tutulduğunda ortada yuvarlak gölge şeklinde görülür ![]() ![]() • Yumurtalar güneş ışığından korunmalı, +5 ile +12°C derecede (buzdolabında) muhafaza edilmeli ve nakliyesi yapılmalıdır ![]() • Yumurtalar, oda sıcaklığında (12°C dereceden yüksek sıcaklıklarda) kaldığında bozulabilir ve yenilmesi halinde alerjik hastalıklar, sindirim sistemi bozuklukları olabilir ![]() Fazilet Takvimi 2012 |
![]() |
![]() |
|