ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yumurtanın Muhafazası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177125)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:11 AM

Yumurtanın Muhafazası
 
Yumurtanın Muhafazası - Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları



İyi yumurtanın akı; berrak, şeffaf ve jel kıvamında olur; kırıldığında tavada su gibi yayılmaz.

Yumurta sarısı; ışığa tutulduğunda ortada yuvarlak gölge şeklinde görülür. Kırıldığında tavada sarısı kolayca patlamamalı, 1 – 1,5 santimetre yüksekliğinde olmalıdır.

Yumurtalar güneş ışığından korunmalı, +5 ile +12°C derecede (buzdolabında) muhafaza edilmeli ve nakliyesi yapılmalıdır.

Yumurtalar, oda sıcaklığında (12°C dereceden yüksek sıcaklıklarda) kaldığında bozulabilir ve yenilmesi halinde alerjik hastalıklar, sindirim sistemi bozuklukları olabilir.


Fazilet Takvimi 2012


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.