![]() |
Yumurtanın Muhafazası
Yumurtanın Muhafazası - Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları
• İyi yumurtanın akı; berrak, şeffaf ve jel kıvamında olur; kırıldığında tavada su gibi yayılmaz. • Yumurta sarısı; ışığa tutulduğunda ortada yuvarlak gölge şeklinde görülür. Kırıldığında tavada sarısı kolayca patlamamalı, 1 – 1,5 santimetre yüksekliğinde olmalıdır. • Yumurtalar güneş ışığından korunmalı, +5 ile +12°C derecede (buzdolabında) muhafaza edilmeli ve nakliyesi yapılmalıdır. • Yumurtalar, oda sıcaklığında (12°C dereceden yüksek sıcaklıklarda) kaldığında bozulabilir ve yenilmesi halinde alerjik hastalıklar, sindirim sistemi bozuklukları olabilir. Fazilet Takvimi 2012 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.