![]() |
Lor Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lor Nasıl Yapılırlor peyniri yapımı - lor peyniri nasıl yapılır* Önce 5-10 lt ![]() ![]() * Bu sütün 5 lt ![]() ![]() * Yaptığınız peynirin suyunu bir tencereye boşaltın ocağın üzerine koyup altını açın ![]() * Peynir altı suyunu bir süre kaynatın, beyaz taneler suyun üzerin doğru çıkıyor veya altında da olabilirler, amaç onları sudan ayırtmak ![]() * Ocağın altını kapatıp suyun içindeki taneciklerinin işice toplanması için ılıyana kadar bekletin ![]() * Sonra bir bez yardımıyla süzün ![]() * Süzdüğünüz malzemeyi daha kuru olmasını isterseniz istediğiniz bir kabın içine başka bir bez açın ve süzeği bu kaba koyun ![]() * Bezin uçlarıyla süzmenin üzerini de kapatıp biraz bastırın ki bez lorun bünyesindeki suyu iyice emebilsin ![]() * Bu şekilde buzdolabına koyun ve bir gün bekletip kullanın ![]() * Şekil vermeden öce tuzlayabilir yada tatlandıracak krema benzeri bir ek malzemeyle karıştırabilirsiniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|