![]() |
Lor Nasıl Yapılır
lor peyniri yapımı - lor peyniri nasıl yapılır* Önce 5-10 lt. süt alın.
* Bu sütün 5 lt. sine ılıkken1 çay kaşığı bitkisel peynir mayası katıp karıştırın. * Yaptığınız peynirin suyunu bir tencereye boşaltın ocağın üzerine koyup altını açın. * Peynir altı suyunu bir süre kaynatın, beyaz taneler suyun üzerin doğru çıkıyor veya altında da olabilirler, amaç onları sudan ayırtmak. * Ocağın altını kapatıp suyun içindeki taneciklerinin işice toplanması için ılıyana kadar bekletin. * Sonra bir bez yardımıyla süzün. * Süzdüğünüz malzemeyi daha kuru olmasını isterseniz istediğiniz bir kabın içine başka bir bez açın ve süzeği bu kaba koyun. * Bezin uçlarıyla süzmenin üzerini de kapatıp biraz bastırın ki bez lorun bünyesindeki suyu iyice emebilsin. * Bu şekilde buzdolabına koyun ve bir gün bekletip kullanın. * Şekil vermeden öce tuzlayabilir yada tatlandıracak krema benzeri bir ek malzemeyle karıştırabilirsiniz. Krema koyarsanız şekil vermeye gerek kalmaz onu da unutmayın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.