Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
suyu, yapımı

Et Suyu Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Suyu Yapımı



Et Suyu Yapımı Tarifi - Et Suyu Yapımı Nasıl Yapılır - Et Suyu Yapımı Malzemeleri


Malzeme

15 Su Bardağı Su

15 Kg Dana Kemiği (Yağları parçalanmış ve sıyrılmış)

8 Adet Tane Karabiber

7 Adet Karanfil

1 Demet Maydanoz Sapı

İsteğe Bağlı Defne Yaprağı

2 Adet Havuç

2 Adet Soğan

1 Adet Kereviz



YAPILIŞI:



Kemikleri fırın tepsisine koyup 20 dakika kadar 200 derecede pişirin Fazla yağlarını alın

Geniş bir tencereye fırında pişirdiğinizi dana kemiğini koyup tüm malzemeyi üzerine ekleyin

15 bardak suyu da döküp, 3-4 saat kaynatın İyice kaynadıktan sonra biraz da kısık ateşte pişirin Üzerindeki köpüğü alın Piştikten sonra iyice süzerek soğumaya bırakın Bu et suyunu buzdolabında iki hafta tutabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.