![]() |
Et Suyu Yapımı
Et Suyu Yapımı Tarifi - Et Suyu Yapımı Nasıl Yapılır - Et Suyu Yapımı Malzemeleri
Malzeme 15 Su Bardağı Su 1.5 Kg. Dana Kemiği (Yağları parçalanmış ve sıyrılmış) 8 Adet Tane Karabiber 7 Adet Karanfil 1 Demet Maydanoz Sapı . İsteğe Bağlı Defne Yaprağı 2 Adet Havuç 2 Adet Soğan 1 Adet Kereviz YAPILIŞI: Kemikleri fırın tepsisine koyup 20 dakika kadar 200 derecede pişirin. Fazla yağlarını alın. Geniş bir tencereye fırında pişirdiğinizi dana kemiğini koyup tüm malzemeyi üzerine ekleyin. 15 bardak suyu da döküp, 3-4 saat kaynatın. İyice kaynadıktan sonra biraz da kısık ateşte pişirin. Üzerindeki köpüğü alın. Piştikten sonra iyice süzerek soğumaya bırakın. Bu et suyunu buzdolabında iki hafta tutabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.