ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Suyu Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177033)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:27 AM

Et Suyu Yapımı
 
Et Suyu Yapımı Tarifi - Et Suyu Yapımı Nasıl Yapılır - Et Suyu Yapımı Malzemeleri


Malzeme

15 Su Bardağı Su

1.5 Kg. Dana Kemiği (Yağları parçalanmış ve sıyrılmış)

8 Adet Tane Karabiber

7 Adet Karanfil

1 Demet Maydanoz Sapı

. İsteğe Bağlı Defne Yaprağı

2 Adet Havuç

2 Adet Soğan

1 Adet Kereviz



YAPILIŞI:



Kemikleri fırın tepsisine koyup 20 dakika kadar 200 derecede pişirin. Fazla yağlarını alın.

Geniş bir tencereye fırında pişirdiğinizi dana kemiğini koyup tüm malzemeyi üzerine ekleyin.

15 bardak suyu da döküp, 3-4 saat kaynatın. İyice kaynadıktan sonra biraz da kısık ateşte pişirin. Üzerindeki köpüğü alın. Piştikten sonra iyice süzerek soğumaya bırakın. Bu et suyunu buzdolabında iki hafta tutabilirsiniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.