Koyun Haşlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Koyun HaşlamaKoyun Haşlama Tarifi - Koyun Haşlama Nasıl Yapılır - Koyun Haşlama Malzemeleri 200 gr et 1/2 kereviz 1/2 patates 1/2 havuç 1/2 soğan 2 bardak su Tuz Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır![]() Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır ![]() Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et te verilebilir Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir![]() |
|
|
|