Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, koyun

Koyun Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Haşlama



Koyun Haşlama Tarifi - Koyun Haşlama Nasıl Yapılır - Koyun Haşlama Malzemeleri




200 gr et

1/2 kereviz

1/2 patates

1/2 havuç

1/2 soğan

2 bardak su

Tuz


Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır

Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır

Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et te verilebilir Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.