ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Koyun Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176948)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:09 AM

Koyun Haşlama
 
Koyun Haşlama Tarifi - Koyun Haşlama Nasıl Yapılır - Koyun Haşlama Malzemeleri




200 gr et

1/2 kereviz

1/2 patates

1/2 havuç

1/2 soğan

2 bardak su

Tuz


Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur. İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır. Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır. Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır.

Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır.

Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et te verilebilir. Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.