Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, püresi

Havuç Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Püresi



Havuç Püresi Tarifi - Havuç Püresi Yapılışı - Havuç Püresi Nasıl Yapılır - Havuç Püresi Malzemeleri

2 tane havuç

1/2 kaşık un

1/2 kaşık tereyağı

1 çay bardağı süt


Havuçların baş taraflarındaki yeşil kısımları bıçakla kesilip atılır Uç lan da porsumuş kısmı varsa kesilip temizlenir Üzeri kazınarak temizleme işi tamamlanır Yıkanan havuçlar ortadan, uzunlamasına dörde bölünür Sonra da istenilen büyüklükte parçalar halinde doğranır (Havuçların içleri fazla ağaçlı ise bunlar kesilip atılır Mümkün mertebe kırmızı kısımları yemek için ayrılır)

Bir tencereye bol su konur Isıtılır Kaynamaya başladığı zaman havuçlar da içine atılır 10 dakika kadar haşlanır Bir kaşığın sırtı veya el tokmağı ile ezilir Bir süzgeçten geçirilir

Sonra bir başka kap içinde havuçla tereyağı ve un karıştırılır İyice ezilir Kaynatılan sütle birlikte bu karışım bir kaba konarak hafif ateşte kaynatılır Böylece yenmeye hazır hâle gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.