ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuç Püresi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176946)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:09 AM

Havuç Püresi
 
Havuç Püresi Tarifi - Havuç Püresi Yapılışı - Havuç Püresi Nasıl Yapılır - Havuç Püresi Malzemeleri

2 tane havuç

1/2 kaşık un

1/2 kaşık tereyağı

1 çay bardağı süt


Havuçların baş taraflarındaki yeşil kısımları bıçakla kesilip atılır. Uç lan da porsumuş kısmı varsa kesilip temizlenir. Üzeri kazınarak temizleme işi tamamlanır. Yıkanan havuçlar ortadan, uzunlamasına dörde bölünür. Sonra da istenilen büyüklükte parçalar halinde doğranır. (Havuçların içleri fazla ağaçlı ise bunlar kesilip atılır. Mümkün mertebe kırmızı kısımları yemek için ayrılır.)

Bir tencereye bol su konur. Isıtılır. Kaynamaya başladığı zaman havuçlar da içine atılır. 10 dakika kadar haşlanır. Bir kaşığın sırtı veya el tokmağı ile ezilir. Bir süzgeçten geçirilir.

Sonra bir başka kap içinde havuçla tereyağı ve un karıştırılır. İyice ezilir. Kaynatılan sütle birlikte bu karışım bir kaba konarak hafif ateşte kaynatılır. Böylece yenmeye hazır hâle gelir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.