Kuskus Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuskus PilavıKuskus Pilavı Tarifi - Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır - Kuskus Pilavı Malzemeleri Malzemeler: 2 adet kuru soğan 2 su bardağı kuskus Yarım su bardağı kuş üzümü Yarım su bardağı dolmalık fıstık 2 su bardağı su 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Yarım demet dereotu Yeteri kadar tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Soğanları tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile pembeleşinceye kadar kavurun Kavrulmuş soğanlara suyu ve tuzu ekleyin Su kaynayınca kuskusları ve yıkayıp ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin Kuskus pilavını ateşten alın 5-10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak demlenmesini bekleyin Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar yağsız teflon tavada kavurun Kuskus pilavına ilave edin Pilavın üzerini incecik kıyılmış dereotu ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin![]() |
|
|
|