![]() |
Kuskus Pilavı
Kuskus Pilavı Tarifi - Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır - Kuskus Pilavı Malzemeleri
Malzemeler: 2 adet kuru soğan 2 su bardağı kuskus Yarım su bardağı kuş üzümü Yarım su bardağı dolmalık fıstık 2 su bardağı su 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Yarım demet dereotu Yeteri kadar tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Soğanları tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara suyu ve tuzu ekleyin. Su kaynayınca kuskusları ve yıkayıp ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kuskus pilavını ateşten alın. 5-10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak demlenmesini bekleyin. Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar yağsız teflon tavada kavurun. Kuskus pilavına ilave edin. Pilavın üzerini incecik kıyılmış dereotu ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.