Köri Soslu Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köri Soslu TavukKöri Soslu Tavuk Tarifi - Köri Soslu Tavuk Yapılışı - Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır - Köri Soslu Tavuk Malzemeleri MALZEME 600 gram tavuk göğsü 1 adet soğan (ince doğranmış) Yarım kg mantar 1 çorba kaşığı margarin Sos için: 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı süt 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı köri 1 Soğan ince ince yemeklik doğrayalım 1 çorba kaşığı margarini tavaya alalım ve soğanları pembeleştirelim Mantarları nemli bir bezle temizleyelim Ve ince ince doğ-rayalım Soğanlara mantarları ilave edelim Mantarlar yumuşayana dek sote edelim Küçük şeritler halinde kestiğimiz tavuk göğsünü de ilave edelim![]() 2 Sos için; tavaya margarini alalım Unu ilave ederek kavuralım Un sarardıktan sonra sütü azar azar ekleyelim Muhallebi kıvamına geldikten sonra ateşten alıp, içine tuzu, köriyi ilave edelim![]() 3 Tavuğun üzerine körili sostan dökerek servis yapalım (yemeği çiğ krema ile de yapabilirsiniz)
|
|
|
|