![]() |
Köri Soslu Tavuk
Köri Soslu Tavuk Tarifi - Köri Soslu Tavuk Yapılışı - Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır - Köri Soslu Tavuk Malzemeleri
MALZEME 600 gram tavuk göğsü 1 adet soğan (ince doğranmış) Yarım kg mantar 1 çorba kaşığı margarin Sos için: 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı süt 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı köri 1 Soğan ince ince yemeklik doğrayalım. 1 çorba kaşığı margarini tavaya alalım ve soğanları pembeleştirelim. Mantarları nemli bir bezle temizleyelim. Ve ince ince doğ-rayalım. Soğanlara mantarları ilave edelim. Mantarlar yumuşayana dek sote edelim. Küçük şeritler halinde kestiğimiz tavuk göğsünü de ilave edelim. 2 Sos için; tavaya margarini alalım. Unu ilave ederek kavuralım. Un sarardıktan sonra sütü azar azar ekleyelim. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ateşten alıp, içine tuzu, köriyi ilave edelim. 3 Tavuğun üzerine körili sostan dökerek servis yapalım (yemeği çiğ krema ile de yapabilirsiniz). |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.