Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, terin

Kabak Terin

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Terin



Malzemeler


4 Adet orta boy kabak

4 Adet yumurta

50 Gr light tereyağ

75 Gr un

½ Light süt

Tuz

Karabiber

½ Çay kaşığı (isteğe bağlı)

Muskat (küçük hindastan cevizi)



Yapılışı :


Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin

Rendelediğiniz kabakları bir süzgececin içerisine alın (suyunu bırakması için) Kalın dipli bir tencerede yağı eritin

Erittiğiniz yağın içerisine unu koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun

Daha sonra tencereye soğuk sütü ekleyin

Orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın

Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın

Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın

Beşamel sosun içerisine karıştırın

Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın

Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin

Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.