ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabak Terin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176657)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:57 AM

Kabak Terin
 
Malzemeler


4 Adet orta boy kabak

4 Adet yumurta

50 Gr light tereyağ

75 Gr un

½ Light süt

Tuz

Karabiber

½ Çay kaşığı (isteğe bağlı)

Muskat (küçük hindastan cevizi)



Yapılışı :


Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin

Rendelediğiniz kabakları bir süzgececin içerisine alın (suyunu bırakması için) Kalın dipli bir tencerede yağı eritin

Erittiğiniz yağın içerisine unu koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun

Daha sonra tencereye soğuk sütü ekleyin

Orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın

Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın.

Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın

Beşamel sosun içerisine karıştırın

Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın

Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin

Sıcak olarak servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.