Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
körüli, tavuk, yoğurtlu

Körüli Ve Yoğurtlu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körüli Ve Yoğurtlu Tavuk



Körüli Ve Yoğurtlu Tavuk Tarifi - Körüli Ve Yoğurtlu Tavuk Nasıl Yapılır - Körüli Ve Yoğurtlu Tavuk Malzemeleri

KÖRÜLİ VE YOĞURTLU TAVUK



280 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 20 dakika2 kişilik


Gerekli malzeme

200 gr tavuk but

Yarım küçük kâse

light yoğurt

1 soğan

1 kahve fincanı sıcak su

2 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1'er tutam köri ve zencefil

Tuz


Hazırlanışı

Tavuk budunun derilerini temizleyin Soğanı soyup kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Yoğurdu krema kıvamında çırpın Zeytinyağını tavada ısıtın Köri ve zencefili ekleyip karıştırın Soğan ve eti ilave edip sote edin Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın


Püf noktası

Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.