Zeytinyağlı Taze Fasulye |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Taze FasulyeZeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi - Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı - Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri 200 gr fasulye 1/2 soğan 4 bardak su 1/2 domates 1/2 kaşık tereyağı Fasulyeler önce yıkanır Sonra bıçakla uçlarındaki ve yanlarındaki kılçıklar kesilerek atılır Fasulyeler uzunlamasına, mümkün olduğu kadar ince kesilir Önce tencereye konan su kaynatılır Fasulyeler içine atılır 10 dakika kadar kaynama devam eder, fasulyeler haşlanır, bir kaba alınarak suyu süzülür Tenceredeki su tamamen dökülür Tencere ılık su ile iyice çalkalandıktan sonra tereyağı konur Hafif ateşte ısıtılır Eridikten sonra, kabukları ayıklanmış, yıkanmış yarım soğan ince ince kıyılarak tencereye konur Rengi sararıncaya kadar hafif kavurulur Sonra domates, rende ile, kabuksuz olarak, sıvı haide tencereye konur Karıştırılır Fasulyeler tencereye konur Fasulyeleri tamamen kapayacak kadar, 3-4 bardak su ilâve edilir Suyunu tamamen çekinceye kadgr kaynatılır Suyu çekilince ateşten indirilir Yenirken üzerinde biraz zeytinyağı gezdirilebilir |
|