Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, taze, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Fasulye



Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi - Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı - Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri

200 gr fasulye

1/2 soğan

4 bardak su

1/2 domates

1/2 kaşık tereyağı


Fasulyeler önce yıkanır Sonra bıçakla uçlarındaki ve yanlarındaki kılçıklar kesilerek atılır Fasulyeler uzunlamasına, mümkün olduğu kadar ince kesilir

Önce tencereye konan su kaynatılır Fasulyeler içine atılır 10 dakika kadar kaynama devam eder, fasulyeler haşlanır, bir kaba alınarak suyu süzülür Tenceredeki su tamamen dökülür Tencere ılık su ile iyice çalkalandıktan sonra tereyağı konur Hafif ateşte ısıtılır Eridikten sonra, kabukları ayıklanmış, yıkanmış yarım soğan ince ince kıyılarak tencereye konur Rengi sararıncaya kadar hafif kavurulur Sonra domates, rende ile, kabuksuz olarak, sıvı haide tencereye konur Karıştırılır Fasulyeler tencereye konur Fasulyeleri tamamen kapayacak kadar, 3-4 bardak su ilâve edilir Suyunu tamamen çekinceye kadgr kaynatılır Suyu çekilince ateşten indirilir Yenirken üzerinde biraz zeytinyağı gezdirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.