ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Taze Fasulye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176578)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:10 AM

Zeytinyağlı Taze Fasulye
 
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi - Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı - Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri

200 gr fasulye

1/2 soğan

4 bardak su

1/2 domates

1/2 kaşık tereyağı


Fasulyeler önce yıkanır. Sonra bıçakla uçlarındaki ve yanlarındaki kılçıklar kesilerek atılır. Fasulyeler uzunlamasına, mümkün olduğu kadar ince kesilir.

Önce tencereye konan su kaynatılır. Fasulyeler içine atılır. 10 dakika kadar kaynama devam eder, fasulyeler haşlanır, bir kaba alınarak suyu süzülür. Tenceredeki su tamamen dökülür. Tencere ılık su ile iyice çalkalandıktan sonra tereyağı konur. Hafif ateşte ısıtılır. Eridikten sonra, kabukları ayıklanmış, yıkanmış yarım soğan ince ince kıyılarak tencereye konur. Rengi sararıncaya kadar hafif kavurulur. Sonra domates, rende ile, kabuksuz olarak, sıvı haide tencereye konur. Karıştırılır. Fasulyeler tencereye konur. Fasulyeleri tamamen kapayacak kadar, 3-4 bardak su ilâve edilir Suyunu tamamen çekinceye kadgr kaynatılır. Suyu çekilince ateşten indirilir. Yenirken üzerinde biraz zeytinyağı gezdirilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.