![]() |
Erzincan çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzincan çorbasıErzincan çorbası Erzincan çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 150 gr taze fasulye 150 gr kıyma 1 çorba kaşığı domates salçası 4 su bardağı su 3 diş sarımsak 50 gr erişte 5-6 dal dereotu 5-6 dal maydanoz Yarım su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı nane 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun ![]() ![]() * Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin ![]() ![]() * Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Dereotu ve maydanozu kıyın ![]() ![]() ![]() * Tereyağını eritip naneyi ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|