Erzincan çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzincan çorbasıErzincan çorbası Erzincan çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 150 gr taze fasulye 150 gr kıyma 1 çorba kaşığı domates salçası 4 su bardağı su 3 diş sarımsak 50 gr erişte 5-6 dal dereotu 5-6 dal maydanoz Yarım su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı nane 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun Minik köfteler hazırlayın![]() * Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin Kalan suyu ilave edip kaynatın * Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın Sarımsağı soyup ezin Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin * Dereotu ve maydanozu kıyın Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın![]() * Tereyağını eritip naneyi ekleyin Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|