![]() |
Erzincan çorbası
Erzincan çorbası
Erzincan çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 150 gr taze fasulye 150 gr kıyma 1 çorba kaşığı domates salçası 4 su bardağı su 3 diş sarımsak 50 gr erişte 5-6 dal dereotu 5-6 dal maydanoz Yarım su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı nane 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın. * Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın. * Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. * Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın. * Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.